
عکسهای اینستاگرام با عرض ۱۰۸۰ پیکسل بهتر به نظر میرسند، اما برای اینکه عکسهای پینترست شما خوب به نظر برسند، باید حداقل ۱۵۰۰ در ۱۰۰۰ پیکسل باشند. فیسبوک همچنین عکس هایی با عرض کمتر از 1200 پیکسل را نمی پذیرد. در سال 2003 بهترین وضوح وب 500 پیکسل بود، اما امروز بهتر است عکس های خود را با حداقل وضوح 2048 پیکسل آپلود کنید. سپس بررسی خواهیم کرد که چگونه تغییر اندازه عکس ها در فتوشاپ بدون افت کیفیت انجام دادن
تاریخ انتشار: 27 اردیبهشت 1401
تعداد بازدید: 37966
زمان آموزش: 4

فهرست مقالات [نمایش]
امروزه دنیای وب به طور کامل در حال گسترش است و این برای عکاسان به این معنی است که آنها باید دائماً اندازه عکس های خود را تغییر دهند. اگرچه میتوانید از ابزارهای آنلاین مختلف برای تغییر اندازه عکسهای خود استفاده کنید، اما توصیه میکنیم این کار را با دقت بیشتری انجام دهید تا کیفیت عکسهایتان کاهش پیدا نکند. در این مقاله نکاتی را برای تغییر اندازه عکس بدون از دست دادن جزئیات آن آماده کرده ایم و امیدواریم نهایت استفاده را ببرید.
قبل از تغییر اندازه عکس ها، باید با کلماتی که در حین انجام این کار با آنها مواجه می شوید آشنا شوید.
ابعاد
ابعاد عکس به معنی طول و عرض آن است. بسته به وب سایتی که قصد دارید از عکس خود در آن استفاده کنید، این ابعاد را می توان بر حسب پیکسل، اینچ یا سانتی متر اندازه گرفت. به عنوان مثال، اکثر عکس هایی که در آلبوم خانوادگی خود دارید، 4*6 اینچ هستند.
وضوح (تراکم پیکسل)
وضوح عکس به تعداد پیکسل در ابعاد ذکر شده اشاره دارد. هرچه اندازه پیکسل کوچکتر باشد، عکس شما واضح تر به نظر می رسد.
DPI و PPI
DPI یا نقاط در اینچ و PPI یا پیکسل در اینچ دو کلمه ای هستند که وضوح عکس شما را نشان می دهند. اگرچه این اصطلاحات می توانند به جای یکدیگر استفاده شوند، DPI به وضوح چاپ (تعداد نقاط جوهر روی یک اینچ کاغذ) و PPI به وضوح صفحه (تعداد پیکسل های قابل مشاهده در یک اینچ از صفحه نمایش با بزرگنمایی 100 درصد) اشاره دارد.
حجم فایل
اندازه فایل به فضای یا حافظه ای که عکس شما اشغال می کند اشاره دارد. هرچه اطلاعات بیشتری در یک عکس وجود داشته باشد، اندازه فایل آن عکس بزرگتر است و به حافظه بیشتری نیاز دارد. اطلاعات موجود در یک عکس پیکسل های آن عکس است و می توان گفت هر چه وضوح عکس بالاتر باشد حجم آن بیشتر می شود. همچنین، اگر فایل شما با فرمت هایی مانند PSD ذخیره شده است، این اطلاعات ممکن است در لایه های آن عکس اعمال شود.
نسبت
نسبت تصویر اغلب با ابعاد تصویر اشتباه گرفته می شود و دلیل آن این است که این دو ارتباط نزدیک دارند. همانطور که گفته شد، ابعاد عکس طول و عرض عکس شما را بر حسب سانتی متر، اینچ یا پیکسل نشان می دهد، اما نسبت ابعاد، ابعاد عکس را بر اساس نسبت طول به عرض نشان می دهد. به عنوان مثال، نسبت ابعاد عکس های خانوادگی 4×6 که در ابتدا ذکر کردیم، 3:2 است.
چرا تغییر اندازه عکس مهم است؟
تغییر اندازه عکس بخشی از برنامه روزانه هر عکاس است. حتی اگر قصد چاپ عکس های خود را ندارید، باید مراقب ابعاد و اندازه فایل آنها باشید تا عکس های خود را در وب سایت ها یا شبکه های اجتماعی آپلود کنید. همچنین، بسته به جایی که می خواهید عکس خود را آپلود کنید، باید نسبت ابعاد خاصی را رعایت کنید. به عنوان مثال، نسبت اندازه عکس های قابل قبول در اینستاگرام با نسبت اندازه عکس هایی که در فیس بوک ذخیره می شوند، متفاوت است.
اگر اندازه عکس خود را تغییر ندهید، ممکن است سایت میزبان اصلاً عکس شما را نپذیرد یا آن را طبق استانداردهای خودش برش دهد.
تغییر اندازه عکس در فتوشاپ
تغییر اندازه عکس در فتوشاپ کار ساده ای است. برای شروع به Image > Image Size بروید.
در این بخش می توانید تمام کلماتی که در ابتدای مقاله مطرح شد را مشاهده کنید. اندازه فایل (Image Size) در بالای کادر است و می توانید ابعاد عکس خود را در پایین مشاهده کنید.
اگر می خواهید پیکسل ها را به اینچ یا برعکس تبدیل کنید، فقط باید یکی از واحدهای اندازه گیری را از منوهای کشویی سمت راست انتخاب کنید. آخرین مورد رزولوشن عکس است که با DPI یا PPI اندازه گیری می شود. در تئوری، می توانید این اعداد را هر طور که دوست دارید تغییر دهید و روی OK کلیک کنید. اما در عمل به این سادگی نیست.
در تصویر بالا، دیالوگ Image Size را که در مورد آن صحبت می کردیم، مشاهده می کنید. فرض کنید می خواهید وضوح عکس را تغییر دهید، بنابراین یک عدد تصادفی را در قسمت وضوح وارد می کنیم. ببین چه اتفاقی افتاده:
وضوح، تغییر اندازه و نمونه برداری مجدد
در عکس فوق علاوه بر وضوح عکس، ابعاد آن نیز تغییر کرده است. در واقع، شما رزولوشن را افزایش نداده اید، بلکه آن را گسترش داده اید. فرض کنید پارچه ای با طرح نقطه دارید، اگر آن را روی زمین قرار دهید، نقطه ها در کنار هم هستند، اما اگر کناره های آن را بکشید، نقطه ها از هم دورتر می شوند. همین اتفاق برای پیکسل های تصویر بالا افتاد.
از آنجایی که گزینه Resample در پنجره Image Size تیک خورده است (به طور پیش فرض)، فتوشاپ فضای خالی بین این پیکسل ها را پر کرده است. اما از آنجایی که فتوشاپ هیچ ایده ای در مورد صحنه واقعی ندارد، پیکسل ها را به صورت تصادفی حدس می زند. اگر اندازه عکس خود را بدون Resample تغییر دهید، فتوشاپ آن نقاط خالی را برای شما پر نمی کند و تنها رزولوشن را بر اساس ابعاد تغییر می دهد.
همین مشکل زمانی اتفاق میافتد که بخواهید روی یک عکس زوم کنید و عکس واضح شما به دلیل این مشکل بهم میخورد. حفظ کیفیت یک عکس با کاهش آن آسان تر از زمانی است که آن را بزرگ می کنید. البته، وقتی عکسی را کوچک میکنید، بهطور ناخواسته برخی از پیکسلهای آن را نیز حذف میکنید، و اگر بخواهید آن را کوچک کنید، همچنان با مشکل تعداد پیکسل کم مواجه خواهید شد.
حفظ کیفیت عکس ها
البته در این عکس به دلیل رزولوشن بالای عکس و تعداد پیکسل ها می توانید بدون افت کیفیت سایز آن را تغییر دهید. اما برای اینکه مطمئن شوید عکس های شما همیشه کیفیت خود را پس از تغییر اندازه حفظ می کنند، باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:
1- عکس هایی با وضوح بالا بگیرید
با این کار تعداد پیکسل های عکس شما همیشه به اندازه کافی زیاد خواهد بود و اگر بخواهید اندازه عکس خود را تغییر دهید با مشکل زیادی مواجه نخواهید شد.
2- همیشه یک کپی از عکس اصلی را نگه دارید
اگر اندازه عکس خود را تغییر داده اید و پس از چاپ یا آپلود عکس متوجه شدید که کیفیت عکس با آنچه در فتوشاپ دیده اید متفاوت است، می توانید از عکس اصلی خود استفاده کنید.
نحوه انتخاب اندازه های مناسب
وقتی تصمیم گرفتید اندازه عکس خود را تغییر دهید، با ابعادی که می خواهید شروع کنید. اولین قدم استفاده از واحد اندازه گیری مناسب است. اگر قصد چاپ عکس خود را دارید، باید ابعاد آن را بر حسب سانتی متر یا اینچ مشخص کنید. این بسیار مهم است زمانی که می خواهید عکس خود را قاب کنید و باید اندازه های استاندارد مانند 5*7، 8*10 یا 11*14 اینچ یا معادل آن را انتخاب کنید.
به یاد داشته باشید که هر اندازه استاندارد دارای نسبت خاصی است. به عنوان مثال، نسبت تصویر ۴×۶ عکس ۳:۲ است و اگر اندازه آن را به ۸×۱۰ تغییر دهید، ممکن است مقداری از آن برش داده شود. این به این دلیل است که نسبت تصویر 10×8 5:4 است.
رزولوشن صحیح را انتخاب کنید
بعد از تنظیمات فوکوس در دوربین، وضوح تصویر یکی دیگر از مواردی است که وضوح تصویر شما را تعیین می کند. استاندارد عکس های تحت وب 72 پیکسل در اینچ است، اما بسیاری از عکاسان ترجیح می دهند از 300 پیکسل در اینچ برای عکس های با کیفیت بالا استفاده کنند.
اکنون که یاد گرفتید چگونه اندازه عکس های خود را تغییر دهید و چگونه این کار را بدون افت کیفیت انجام دهید، می توانید اندازه عکس های خود را بدون افت کیفیت تغییر دهید. سعی کنید همیشه از رزولوشن صحیح برای عکس های خود استفاده کنید و با بالاترین وضوح ممکن عکاسی کنید تا در زمان نیاز به تغییر رزولوشن عکس ها با مشکل مواجه نشوید.
خلاصه آموزش تغییر اندازه عکس در فتوشاپ بدون افت کیفیت
می توان گفت فتوشاپ بهترین نرم افزار ویرایش عکس است که امکانات بی شماری را در اختیار شما قرار می دهد. در این مقاله به تغییر اندازه عکس پرداختیم اما شما می توانید با شرکت در دوره آموزشی فتوشاپ از ابتدا این نرم افزار کاربردی را یاد بگیرید. آکادمی نورنگار مفتخر است که آموزش ویرایش و ویرایش را با نرم افزارهایی مانند فتوشاپ و پریمیر به صورت حضوری، آنلاین و در قالب فیلم آموزشی ارائه می دهد. دوره های آموزشی آموزش عکاسی و نرم افزار مهم توسط مجرب ترین اساتید برگزار می شود و اگر بتوانید دوره را با موفقیت به پایان برسانید گواهینامه معتبری دریافت خواهید کرد که در ایران و سایر کشورها از ارزش و اعتبار بالایی برخوردار است.
دسته بندی ها
نرم افزار عکاسی
برچسب ها
فتوشاپ
اشتراک گذاری